dissabte, 12 d’abril del 2014

CASSOLA DE BACALLÀ PER DIVENDRES SANT AMB BRUT BARROCO DE FREIXENET








INGREDIENTS


Llom de bacallà
espinacs
2 nyores
fesols
tomàquet de penjar
farina
ous
10 ametlles
10 avellanes
1 all




PREPARACIÓ


Enfarinar el bacallà i fregir-lo, procureu que estigui al punt de sal.
Escaldeu 2 nyores, 2 tomàquets de penjar i un all. Trèieu la polpa de la nyora i poseu-la en un pot de triturar juntament amb els tomàquets, les avellanes, les ametlles, l'all i l'oli de fregir el bacallà i aigua. Renteu ben nets els espinacs.
En una cassola posem el que hem triturat, afegim el bacallà, els espinacs i els fesols i deixem que faci xup-xup una bona estona. Un moment abans de servir afegim uns ous durs, partits per la meitat.

INGREDIENTES


Lomo de bacalao 
espinacas 
ñoras 
frijoles 
tomate de colgar 
harina 
huevos 
10 almendras 
10 avellanas 
1 ajo 

PREPARACIÓN


Enharinar el bacalao y freírlo, procure que esté a punto de sal. 
Escaldar 2 ñoras, 2 tomates de colgar y un ajo. Quitamos la pulpa de la ñora y ponerla en un bote de triturar junto con los tomates, las avellanas, las almendras, el ajo, el aceite de freir el bacalao y agua. Lavar bien limpias las espinacas. 
En una cazuela ponemos lo que hemos triturado, añadimos el bacalao, las espinacas y las judías y dejamos que haga chup-chup un buen rato. Un momento antes de servir añadimos unos huevos duros, partidos por la mitad. 











5 comentaris:

  1. Aquest plat té una presència espectacular...i és d'allò més complet!!! Un plat quaresmal-festiu espectacular! Petons!

    ResponElimina
  2. Fantástico, y dices que para el viernes santo???? esto es de Domingo de Resurrección!!! Tiene un aspecto bárbaro y el sabor.... me lo imagino, para despertar al mismísimo cristo!!!

    ResponElimina
  3. Quin plat de bacallà més deliciós, Chus!! Bona setmana santa!

    ResponElimina
  4. Wow! m'encanta el bacallà.. i aquest platillo sembla tant deliciós que deu ser més pecat encara que menjar carn per divendres sant! :D

    ResponElimina
  5. M'encanten aquestes cassoles de bacallà, a casa també en fem una de semblant els Divendres Sants. Són tradicions que val la pena de mantenir. Bona Setmana Santa.

    ResponElimina